20 Aralık 2011 Salı

Anatolia Tile & Stone..

Kanadadaki hemşehrilerimiz, ülkemizden giden gayretli çalışkan öğrencilerimize ve orada çalışmak isteyen başarılı arkadaşlara sponsor olup yardımcı oluyorlar..



Anatolia Tile & Stone was incorporated in Canada in 1995, founded by three siblings of the Elmaagacli Family, Bekir Elmaagacli -- Managing Director, Cengiz Elmaagacli -- Sales & Marketing Director and Berrin Elmaagacli -- Customer Service Director.

19 Aralık 2011 Pazartesi

İş Dünyasında 4 Nesil Bir Arada Çalışıyor, En İyi Dede-Torun Anlaşıyor



Dört ayrı neslin boy gösterdiği iş dünyasında, en başarılı sonuçlar dede-torun ilişkisindeki 1. ve 3. jenerasyonların karmasından oluşturulan ekiplerden alınıyor. Artık insan kaynakları politikaları da buna göre belirleniyor.

"Sessiz" nesil, "ben" nesli, X ve Y jenerasyonları... İş hayatında yer alan bu 4 ayrı nesilde, kimi zirveye oynuyor, kimi unvan ve kariyer için çalışıyor, kimi ise sadece parayla motive oluyor. İş yapış şekilleri farklı 3 ayrı jenerasyonun ardından, "Y nesli" olarak adlandırılan 1980 sonrası doğumlu 4. jenerasyonun da işgücüne katılmaya başlamasıyla, kuşaklararası çatışma iş dünyasına taşınmış oldu. Türkiye’deki 22 milyon kişilik istihdam piyasasında yer alan bu 4 ayrı jenerasyon, şirketlerin de işini zorlaştırıyor. Her birinin motivasyonu, iş yapış biçimi, terfi ve ücret beklentisi farklı olan 4 kuşak, şirketlerin insan kaynakları politikalarını jenerasyon farklılıklarına göre yeniden belirleme zorunluluğunu beraberinde getiriyor. Kimi işinde güvenlik ve itibar, kimi ise bağımsızlık ve eğlence isteyen 4 ayrı kuşaktan, örneğin 2. nesil unvan ve kariyer, 3. nesil ise para için çalışıyor.

"Sessiz nesil" aynı işyerinden emekli olmayı isterken, ben-merkeziyetçi "ben nesli" daha iyi şartları bulduğunda hemen iş değiştiriyor. "X nesli" paraya bakarken, "Y nesli"nden en iyi verim ise, diğer çalışanlarla sürekli yarıştırarak alınabiliyor. Şirketlerde en başarılı ekipler ise "X nesli" olarak adlandırılan 3. jenerasyona 1. jenerasyondan bir supervizör verilerek kurulan ekipler. Çünkü tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi iş hayatında da dede-torun jenerasyonu baba-oğullardan daha iyi anlaşıyor. İş yerinde en iyi verimi almak için çalışanları birer jenerasyon atlayarak 1-3 veya 2-4 şeklinde ekiplere ayırmak gerekiyor.