15 Ekim 2011 Cumartesi

Bol Ödüllü Kısa Film: Kırmızı Sandalye

ERÜ İletişim Fakültesi RST Bölümü öğrencilerimizden, yönetmenliğini Selim TUNCA’nın yaptığı “KIRMIZI SANDALYE” isimli anlatı filmi iki yarışmadan birer ödül aldı. Film (GSSD) “Genç Sanatçılar ve Sanatseverler Derneği”nin düzenlediği “1. Ulusal Kısa Film Yarışması” Kurmaca Dalında “1. FİLM ÖDÜLÜ”nü (15 Temmuz 2011); “TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezi” tarafından, okul öncesi çocuklara ve ilköğretim okullarındaki çocuklara yönelik olarak yürütülen, çocuklarda mimarlık ve kent kültürüne dair farkındalık yaratılmasını hedefleyen “Kısa Film” Yarışması’nda da “İKİNCİLİK ÖDÜLÜ”nü (30 Eylül 2011) aldı.






Film, beş altı yaşlarındaki bir erkek çocuğun, kız arkadaşının oturduğu evin kapı ziline ulaşabilmek için küçük sandalyesini sürükleyerek taşımasını anlatmaktadır. Selim TUNCA’nın yanı sıra, filmde emeği geçen ekip arkadaşları Ali Mert KOÇBULUT, Fatma Birsen AKÇAY, Eda KESKİN, Muhammed GEDİK ve Tuba KOCAMAN’ı ve tüm Erciyes Film Atölyesi çalışanlarını ve Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Elemanlarını ve tüm çalışanlarını tebrik ediyor, bu ve diğer filmleri ile başarılarının devamını diliyorum. 

12 Ekim 2011 Çarşamba

ABD Başkanı Barack Hussein Obama, Baybars Altuntaş’la Beyaz Saray’da Birebir Görüşme Gerçekleştirdi.




Görüşme sonrasında Başkan Obama Baybars Altuntaş'ı uğurlarken. Başkan Obama yaptığı konuşmada 2011 yılında düzenlenecek bir sonraki Girişimcilik Zirvesi'nin evsahipliğini Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'de yapacağını duyurdu.

8 Ekim 2011 Cumartesi

Kayseri' de sanatı ne yapacağız?

Geçtiğimiz hafta Kadir Has Kongre Merkezinde İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu' nun icra ettiği "Acemaşiran Mevlevi Ayini" vardı. Ayin tek kelimeyle muhteşemdi. Sazendeler bazen tempoyu arttırıyor, bazen volümü arttırıyor, insanı oturduğu yerden coşturuyorken bazen tempo düşüyor, ses azalıyor, insan bir "neydim ne oldum" haline giriyordu. Harika bir icraydı, muhteşem bir performanstı.. İstanbul' da kişi başı 25 TL vererek seyretmek için kuyrukların oluştuğu bir kitleye nazaran Erciyes Üniversitesi' nin Sempozyumu dahilinde biletsiz olarak icra edilen bu kıymetli gösteriye Kayseri halkımızın ilgisi alakası, yine yoktu yine yoktu yine yoktu..
Bölüm bölüm dolmakla birlikte genel itibariyle salon boştu.. Kayseri' de sanatı nasıl sevdireceğiz acaba...